Roger Federer

Roger Federer

Iedereen heeft wel eens van de man Roger Federer gehoord. De man die 4 jaar het mannen tennis heeft gedomineerd en wordt beschouwd als een van de beste tennisser van de geschiedenis. Hij is de man die een record aantal grand slams heeft gewonnen. Dat zijn er maar liefst 17 en in zijn tenniscarrière  heeft hij 87 overwinningen op zijn naam staan. Velen van zijn collega’s beschouwen hem als een van de besten en een voorbeeld.

De tennislegende is op 8 augustus 1981 geboren in het in zwitserland liggende Basel. Zijn vader is een zwitser maar zijn moeder is een Zuid-Afrikaanse. Hij is al vroeg begonnen met tennissen, men zegt dan ook: ” Jong geleerd is oud gedaan.” Federer begon namelijk al met tennis toen hij vier jaar oud was. Naast tennis heeft hij ook nog tot zijn 12e levensjaar gevoetbald. Toen hij 14 jaar oud was ging hij trainen bij het Zwitsers nationaal Tenniscentrum in Frankrijk en hij ging inwonen bij een gastgezin. Even later won hij het nationale jeugdtoernooi, maar helaas kreeg hij last van heimwee. Hij sprak namelijk geen frans, was de jongste van de club en zag zijn ouders alleen in het weekend. Uiteindelijk is hij toch gebleven en is hij aan zijn omgeving gewend geraakt.

In 1997 toen Federer zestien jaar oud was, verhuisde het tenniscentrum van Ecublens naar Biel, dat op de grens van het Frans- en Duitstalige deel ligt. Ondertussen werd de voormalige coach van Federer uit Bazel aangetrokken om hem privélessen te geven. Kort daarop maakte Federer zijn profdebuut.

Als prof deed Federer het heel goed. Toen hij 18 jaar was sloot hij het jaar 1999 af als de jongste tennisser in de top 100. De jaren die volgde werden alleen maar beter. Helaas ging het in 2013 minder vanwege rugklachten en wat ongewone vroege nederlagen was het een teleurstellend jaar voor de legende en zijn fans. Voor het eerst in zeven jaar zakt hij naar de 7e plaats op de ranglijst. Ondanks maar 1 overwinning dat jaar ging het naarmate het jaar vordere wel steeds beter. Nu is hij weer helemaal terug alleen op het moment heeft hij veel concurrentie die ook jonger is dan Federer. We zullen zien wat de Grand Slam van Frankrijk op 22 maart zal brengen.

Advertenties